Het gepiep en gekraak van een oud huis in een horrorfilm.
De voetstappen in het grind wanneer de detective in een podcast over een grindpad loopt.
Het geluid van een kerktoren in een audiotour die je meeneemt naar de tijd van de middeleeuwen, van de stad waar je doorheen loopt.
Geluidseffecten en geluidslandschappen zijn onmisbare elementen in dergelijke vertellingen. Ze voegen sfeer en kleur toe aan een verhaal.
Onze stichting biedt diverse mogelijkheden om aan de slag gaan met geluid, samen met kinderen en volwassen in de vorm van workshops. Enkele voorbeelden zijn:
- Samen met kinderen uit groep 7 en 8 een podcast maken over het ontstaan van het landschap van Drenthe
- Samen met vertellers van alle leeftijden een audiotour vormgeven welke de geschiedenis van een bepaalde plek tot leven brengt
- Met beginnende of gevorderde filmmakers aan de slag te gaan met filmgeluid
Bovenstaande projecten zijn een illustratie van waar wij aan werken, maar als je een eigen idee hebt, dan willen we daar graag samen naar kijken!
Omdat het vertellen van een verhaal uit meerdere elementen bestaat, combineren we de voorbeelden hierboven graag met andere uitingswijzen. Daarbij kun je denken aan muziek, verteltechniek en beeldend. Improvisatie is hierbij een belangrijk uitgangspunt.
Het vertellen van een verhaal kan op vele manieren en wij hebben de specialisten in huis en kennis van vele kunstdisciplines om samen met jou je verhaal vorm te geven.